Wow !!! Pfizer umum pil untuk rawat Covid-19 ditemui, bakal keluar hujung tahun ini

Wow !!! Pfizer umum pil untuk rawat Covid-19 ditemui, bakal keluar hujung tahun ini

Pfizer dilaporkan dalam proses terakhir untuk menguji keberkesanan pil yang mampu membantu merawat dan mencegah Covid-19.

CEO Pfizer Albert Bourla berkata kepada CNBC pada hari Selasa, pil itu dijangka dapat mula dikeluarkan kepada umum penghujung tahun ini setelah segala proses ujian selesai dilaksanakan.

Pil ini juga diharap dapat mengatasi masalah mutasi virus yang menghasilakn pelbagai jenis varian yang berbeza.

Ditanya mengenai kisah yang disiarkan pada hari Isnin di Telegraph, yang melaporkan bahawa percubaan sedang berlangsung di AS dan Belgium dengan sukarelawan dewasa mengambil pil yang dirancang untuk memberikan “penawar” untuk Covid-19, Bourla mengakui “itu tepat” untuk mengatakan Pfizer sedang “mengusahakan” rawatan sedemikian.

Bourla menjelaskan bahawa syarikat tersebut sedang menguji dua antivirus, satu yang disuntik secara intravena dan satu lagi yang diberikan secara kunyahan.

Dia menyatakan Pfizer memfokuskan diri pada pilihan pil kerana ia “memberikan beberapa kelebihan,” dengan faedah utama adalah mengelakkan perjalanan ke hospital atau penyedia perkhidmatan kesihatan lain untuk mendapatkan rawatan.

Mampu mengambil rawatan pil antivirus untuk SARS-CoV-2 di rumah akan menjadi “pengubah permainan” menurut Bourla.

Ketika ditanya apa yang menurutnya adalah jangka waktu yang tepat untuk pil itu selesai melalui ujian Tahap 3 dan sedia untuk umum, Bourla menjawab: “Jika semuanya berjalan lancar. . . Saya harap pada akhir tahun ini. ”

Dia menambah syarikat itu merancang untuk memberikan kemas kini terperinci sepanjang musim panas.

Berita penuh : https://www.forbes.com/sites/tommybeer/2021/04/27/pfizer-ceo-says-antiviral-pill-to-treat-covid-could-be-ready-by-end-of-the-year/?sh=7590d7722a0d

COMMENTS