(Video) Ustazah Menangis Sebak, Anak Murid Muncul Serentak Buat kejutan

Ustazah Menangis Sebak, Anak Murid Muncul Serentak Buat kejutan.Pengajaran dan pembelajaran di rumah atau lebih dikenali PdPr ini sememangnya menjadi cabaran utama untuk para guru dan murid. Ya, tidak dinafikan pelbagai masalah yang timbul namun berkat kesabaran seorang pendidik tetap bertungkus lumus menjayakan kelas tersebut.

Namun, lain pula kali ini apabila seorang guru ini menerima kejutan daripada anak-anak murid tersayang sempena hari lahirnya.

“Kenapa ustazah tak nampak satu muka pun, internet ustazah probelm ni…”

Menerusi rakaman yang dikongsikan oleh pengguna Tiktok, Mohamad Haris tetang seorang guru sebak dan terharu apabila anak-anak murid menyambut hari kelahirannya walaupun pada awalnya guru ini seakan pelik kerana tiada siapa yang masuk di dalam kelasnya.

@aris_2486#PDPR

♬ suara asli – Mohammad Harris

Siapa yang tidak cuak dan terkejut jika tiada sambutan langsung ketika menjalani aktiviti PdPr.

BACA: Tiada ‘layanan dua darjat’ bagi jemaah ke masjid- Timbalan Menteri

Difahamkan, bagi mengenang jasa guru tersebut mengajar walaupun dalam keadaan serba kekurangan namun semangat yang diberikan oleh pelajarnya membuatkan dia terharu.

Sumber: https://siakapkeli.my/2021/09/12/video-ustazah-menangis-sebak-anak-murid-muncul-serentak-buat-surprise-hari-lahir-di-kelas-online/