Umur 19 dah jadi gadis paling kaya, sebabkan ini dia dikecam netizen

Umur 19 dah jadi gadis paling kaya, sebabkan ini dia dikecam netizen. Budaya berniaga dalam kalangan wanita Kelantan bukanlah satu perkara yang pelik, malah merupakan satu budaya keusahawanan yang unik dan wajar dicontohi.

Tidak dinafika, produk kecantikan dan kesihatan ni negara kita tumbuh bak cendawan tumbuh selepas hujan.

Paling kaya di Malaysia
Terbaharu, usahawan muda produk minuman kesihatan dari Kelantan iaitu Ayunie sekali lagi menjadi bualan netizen gara-gara mend4kwa dirinya sebagai remaja paling kaya di Malaysia sehingga mencetuskan reaksi dan kritikan ramai.

Umur 19 dah jadi gadis paling kaya, sebabkan ini dia dikecam netizen

Menerusi video yang dimuat naik oleh Ayunie di laman TikToknya, kelihatan Ayu sedang menyambut kedatangan produknya yang baru restock semula dengan menaiki sebuah lori.

Bagaimanapun, dalam video tersebut Ayu mend4kwa dia adalah remaja paling kaya di Malaysia tidak sama seperti dengan remaja lain yang sedang bertungku$ lumus habiskan pembelajaran mereka di Kolej pada usia 19 tahun.

Susulan itu, ramai yang tidak berpuas hati dengan kenyataan beran1 beliau, malah netizen turut bertanya dari mana dia ‘membeli’ keyakinan tersebut dengan mengeluarkan d4kwaan seperti itu kerana terdapat lebih ramai lagi individu yang lebih kaya berbanding dirinya.

BACA:

Ustaz Azhar Idrus timang cahaya mata ke-12

Dr Rais Hussin keluar Bersatu

‘Awak ni terdesak duit sangat!’, cikgu tuisyen ini diherdik ibu pelajar sekali ini yang terjadi