Tiada dana disediakan walau terpilih wakili negara, luah Diana Danielle

Tiada dana disediakan walau terpilih wakili negara, luah Diana Danielle.Pelakon dan penyanyi, Diana Danielle, 31, meluahkan rasa hampa kerana ketiadaan dana menjadi faktor utama produksi filem Imaginur tidak dapat menghantar wakil untuk ke Festival Filem Asia New York yang akan berlangsung pada 15 hingga 31 Julai ini.

Perkara itu disuarakan oleh Diana menerusi ciapannya di Twitter sambil mengulang ciap satu perkongsian yang dibuat oleh Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS).

“Tetapi, kami tidak mampu untuk pergi kerana kami tidak mempunyai dana untuk menampung perjalanan ke sana, oh ya,”katanya.

Tiada dana disediakan walau terpilih wakili negara, luah Diana Danielle

Sebelum itu, menerusi perkongsian di akaun Twitter Finas, agensi kerajaan pusat bagi industri filem Malaysia itu merakamkan ucapan tahniah kepada filem cereka tempatan, Imaginur yang terpilih mewakili negara ke New York.

Filem arahan Pengarah Terbaik FFM26, Nik Amir Mustapha itu juga diumumkan telah menembusi seleksi pencalonan Filem Cereka Terbaik (Uncaged Award) bersama enam lagi filem Asia lain di festival berprestij antarabangsa tersebut.

Filem yang dibintangi oleh Diana Danielle dan Beto Kusyairi ini juga bakal dipertontonkan kepada penonton antarabangsa sebagai tayangan perdana sedunia di festival tersebut.

BACA:

Rahsia para ayah rajin hantar anak terbongkar, ibu-ibu minta cikgu ini dipecat

Amell akui pukul Mak Wan Latah, ini pendedahan sebenar yang berlaku

Banjir di Baling terburuk, berlumpur teruk dan bawa kayu dari bukit