Tak tahan dengar rintihan petani, ustaz ini borong 10 tan jagung dan tolong pasarkan

Tak tahan dengar rintihan petani, ustaz ini borong 10 tan jagung dan tolong pasarkan

Siang tadi memunggah 100 bakul jagung bersama para petani.

Mlm ni packing jagung bersama karyawan MATQI Tahfiz Agro.

Alhamdulillah, kesemua 100 bakul habis ditempah. Kami tlh berjaya membantu memasarkan hampir 10 tan dlm masa seminggu.

Terima kasih kpd para pelanggan yg budiman.

May be an image of Azrul Hakim, food and corn

Beliau juag turut berkong sama memasarkan pruduk pertanian bersama rakan facebooknya

Jagung Manis Sekinchan dalam perjalanan pagi ni. Awalnya nak ambik 5 bungkus je nak bagi ahli keluarga, tapi kena paksa dengan Ust Azrul Hakim “entah ambik la terus sebakul. Bantu pekebun-pekebun. Lagipun jagung ni memang manis. Makan mentah pun rasa manis”.

Bila dah kena paksa tu, saya try la bukak order kat group2 whatsapp je. Hasilnya saya borong terus 3 bakul sebab ramai pulak nak beli. Alhamdulillah.

Siapa yang nak boleh komen kat sini. Time PKP ni, setakat Klang – Shah Alam ni insyaallah saya boleh deliver.

May be an image of Azrul Hakim and Epul Roseman

Turut tidak ketinggalan juga ramai yang menempah secara di atas talian dengan menyambil tempahan sehari sebelum

1st program pagi ni, hantar jagung sedekah. Ada dermawan yg membeli jagung & minta sedekahkan kpd mana2 org yg memerlukan.

Tuan2 juga kalau berminat sedekah jagung, bole hello2 saya.

Terima kasih kpd para penderma. Semoga Allah memanjangkan usia & memurahkan rezeki. Mendapat doa kebaikan drp Malaikan di pagi hari, doa daripada petani & penerima jagung.

May be an image of Azrul Hakim and corn
Seorang lagi rakan facebook beliau berkata

Apabila kita dengar ada Petani yang buntu nak jual hasil tani Mereka, kita bantu.. Petani dari Sekinchan… Sedih..

Ustaz Azrul Hakim yang memulakan usaha murni ni… Dia berjaya jual di Selangor, KL dan Putrajaya..

Kita cover lah N9. Hari ni mula ambil lebih kurang 500 tongkol…Alhamdulillah habis semua.

Untung? Tolak duit minyak dengan Tol & upah rider hantar, ada lah dalam RM30.
Next trip Akan menyusul.

No photo description available.

No photo description available.

Sumber:

 

COMMENTS