Selepas tular Guru boleh dihukum sekiranya berleter terhadap murid” ini penjelasan Menteri

Selepas tular Guru boleh dihukum sekiranya berleter terhadap murid” ini penjelasan Menteri

Selepas tular Guru boleh dihukum sekiranya berleter terhadap murid” ini penjelasan Menteri .Saya kongsikan kenyataan media KPM berhubung laporan portal berita bertajuk “Gempar!!! Bermula esok, guru boleh dihukum sekiranya berleter terhadap murid”.

Saya langsung tidak pernah membuat kenyataan sedemikian. Portal itu meletakkan gambar saya seolah-olah saya yang keluarkan kenyataan tersebut.

KPM juga tidak pernah mengeluarkan jadual bertajuk “Unit Disiplin KPM: Bentuk-bentuk Hukuman Yang Dilarang” dalam mana-mana dokumen rasmi KPM.

Sama-sama kita semak kesahihan sesuatu berita sebelum menyebarkannya.

Mohon jasa baik sahabat semua kongsikan-kongsikan penjelasan ini.

 

May be an image of text

 

May be an image of text that says 'iv. V. vi. SPI Bil 10/2001 Semua Guru Adalah Guru Disiplin; SP Bil. 7/2003: Kuasa Guru Merotan Murid; dan SPI Bil. Tahun 2011: Pelaksanaan Standard Operating Procedure (SOP) 1:3:7 Pelaporan dan Tindakan Menangani Isu Disiplin. itu, KPM Sehubungan dengan menegaskan pengurusan disiplin murid adalah berdasarkan Garis Panduan dan SPI yang dinyatakan di atas. bahawa tatacara KPM sentiasa komited untuk terus melakukan yang terbaik. -TAMAT- KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA 23 NOVEMBER 2021'

Sumber:

BACA: 10 lokasi di Cameron Highlands alami tanah runtuh

COMMENTS