Rumah dilanda banjir, ayah ini tetap santai makan keropok di kolam belon

Rumah dilanda banjir, ayah ini tetap santai makan keropok di kolam belon.rumah di landa banjir , menyebabkan kerosakan bukan hanya secara material, tetapi juga membuat penghuni merasa tidak selesa.

Bagaimana tidak, keadaan yang kotor dan tidak kemas pasti menjadikan aktiviti harian di rumah sukar dilakukan.

Tetapi jangan putus asa, anda mungkin mencuba idea ini ketika rumah anda dinaiki air sehingga anda boleh berehat di tengah rumah yang banjir.

Dalam video yang dimuat naik oleh akaun TikTok @junaidahtestozbatupahat, si ayah dilihat sedang bersantai di kolam belon aka kolam kembung, yang biasanya digunakan oleh anak-anak untuk berenang dan bermain di air.

@junaidahtestozbatupahat banjir rumah kampung .. fyp tak ? #fyp #fypdongggggggg @tiktok_malaysia ♬ suara asli – Tri Juwita

Berada di kolam balon membuat ayah, yang memakai baju berkolar, sarung dan topi, merasa aman dari air yang membanjiri rumahnya.

Rumah

Malah, dia dilihat duduk santai sambil menikmati keropok lekor. makanan ringan keropok Melayu yang terkenal.

Melihat keunikan ini, netizen sibuk membalas video tersebut. Sehingga kini, video tersebut telah ditonton lebih daripada 259 ribu kali di TikTok.

“Orang-orang, kolam itu penuh dengan air, ini sebenarnya rumah mereka

Sumber: https://www.suara.com/lifestyle/2021/10/13/111046/padahal-kebanjiran-abah-ini-tetap-santai-makan-kerupuk-dalam-kolam-balon

Menarik :

Tular video Pemandu Hilux didakwa tak Beri Laluan Kepada dua Ambulans dalam kecemasan