Request lain, dapat lain… Semua gara-gara salah ejaan

Request lain, dapat lain… Semua gara-gara salah ejaan. Membuat request kejutan di kedai makan sempena hari lahir atau anniversary sudah menjadi kebiasaan masyarakat kita

Walaupun perkara ini nampak simple tetapi ia mampu membuatkan insan tersayang rasa lebih istimewa.

Namun, lain pula yang terjadi dalam satu video yang tular di TikTok baru-baru ini, berkenaan request kejutan sempena anniversary tidak menjadi telah mendapat perhatian umum.

Lihat video penuh itu di bawah:

Minta kek untuk kejutan ulang tahun, dapat pakej nyanyian lagu happy birthday sekali

Menerusi video berdurasi 38 saat yang dikongsikan oleh @ijjatulss di TikTok, kelihatan pemilik video sedang bersama suaminya di sebuah kedai makan Arab.

Request lain, dapat lain... Semua gara-gara salah ejaan

Tidak lama kemudian, seorang pekerja kedai makan itu datang membawa kek. Dia turut menyalakan lilin pada kek tersebut sambil menyanyikan lagu happy birthday.

Difahamkan, pemilik video telah request kejutan kek tersebut untuk ulang tahun. Namun, apa yang membuatkan netizen terhibur adalah tulisan yang terdapat pada pinggan itu iaitu “Happy Amtasary Baby”.

@ijjatulss Asalnya order kek dan suruh tulis happy anniversary . Sampai nya lain😂😂😂 Amtasary pon boleh laa. Yakin sangat dia sampai nyanyi happy birthday to u😂#kunafah #iloveyou3000 ♬ original sound – cintaHati❤


“Hahahaha lawak betul lah. Nasib lah ‘baby’ tu pun betul ejaannya” – Netizen

Susulan tularnya video tersebut yang kini meraih sehingga 87.8K views, 5.4K likes dan 245 comments di TikTok, rata-rata netizen turut terhibur melihat video tersebut.

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

BACA:

Selepas 40 tahun, pembunuh kejam kanak-kanak ini akhirnya berjaya ditahan

Alahai jatuh pun lemah gemalai, bekas penari kebudayaan ke?