Sadis !!! Setelah 10 bulan kemalangan di Lebuhraya PLUS, mangsa dijumpai tinggal tengkorak

Sadis !!! Setelah 10 bulan kemalangan di Lebuhraya PLUS, mangsa dijumpai tinggal tengkorak

February 20, 2021

Seorang mangsa ditemukan hanya tinggal tengkorak selepas dipercayai hampir 10 bulan terbabit dalam kemalangan di Kilometer 122.4 Lebuhraya Utara Selatan arah Yong Peng-Pagoh, dekat sini, ... Read More

Pengasas ‘Sugarbook’ bebas setelah permohonan reman ditolak mahkamah

Pengasas ‘Sugarbook’ bebas setelah permohonan reman ditolak mahkamah

February 18, 2021

Ok kawan2..simpan berita ni elok2..kot2 sapa2 nanti nak kena tahan reman keapa..bagitahu je kata nak buat aku janji..so takpayah kena reman ...baru tahu ada kuasa ... Read More

Ustazah ditangkap di Saudi kerana mengajar Al Quran

Ustazah ditangkap di Saudi kerana mengajar Al Quran

February 20, 2021

Pihak berkuasa Arab Saudi dilaporkan telah menangkap seorang guru wanita terkenal, Aisha Al-Muhajiri. Menurut Prisoners of Conscience, dia ditahan kerana berdakwah dan mengajar Al-Quran di ... Read More

Tolonglah SPRM, jangan siasat Rina….

Tolonglah SPRM, jangan siasat Rina….

February 18, 2021

Ehhh…takkanlah menteri kerajaan Melayu/Islam sanggup makan duit tepi?... Read More

Panas !!! Penjaja, pembeli di ‘traffic light’ boleh dikompaun – Polis

Panas !!! Penjaja, pembeli di ‘traffic light’ boleh dikompaun – Polis

February 18, 2021

Tu dia saudara saudari sekalian. Kerajaan PN ni, kerajaan prihatin. Kerajaan Isley... Haaa tepuk Read More

Kecoh !!! Pocong kena kejar anjing

Kecoh !!! Pocong kena kejar anjing

February 20, 2021

Satu keluarga terkejut dan cemas apabila melihat imej pocong lari lintang-pukang akibat dikejar anjing sekitar jam 2 pagi. Kejadian yang berlaku di Jeneponto, Sulawesi Selatan ... Read More

Tak sampai 24 jam, Malaysiakini berjaya kutip sumbangan lebih RM500 ribu untuk bayar denda

Tak sampai 24 jam, Malaysiakini berjaya kutip sumbangan lebih RM500 ribu untuk bayar denda

February 19, 2021

"Ini menunjukkan semua yang benar dan salah di negara ini. Bahawa rakyat bersedia untuk ikut terlibat dan melakukan apa saja untuk membuatkan suara mereka didengar ... Read More

Gempar !!! 7 kenderaan terbakar di Pantai Dalam, disyaki simbah petrol

Gempar !!! 7 kenderaan terbakar di Pantai Dalam, disyaki simbah petrol

February 18, 2021

Tujuh kenderaan pelbagai jenama telah terbakar dan Forensik Bomba yang turut hadir ke lokasi menjumpai satu botol berbau petrol... Read More

Parlimen boleh bersidang, tapi jangan ada agenda politik

Parlimen boleh bersidang, tapi jangan ada agenda politik

February 19, 2021

Yang digusarkan PN apabila sidang Parlimen akan digunakan untuk menekan keabsahan kerajaan yang didakwa sudah hilang majoriti... Read More

Kantoi !!! Cuba rentas daerah, lelaki sembunyi dalam but kereta

Kantoi !!! Cuba rentas daerah, lelaki sembunyi dalam but kereta

February 18, 2021

Ramai benar-benar terdesak untuk bersama dan melintasi sempadan. Polis yang memberhentikan sebuah kereta di sekatan jalan raya di Seberang Jaya semalam, turut memeriksa but kenderaan ... Read More

Veteran Umno cadang supaya Ku Li jemput Mahathir masuk Umno kembali

Veteran Umno cadang supaya Ku Li jemput Mahathir masuk Umno kembali

February 18, 2021

Veteran Umno mengusulkan agar Pengerusi Majlis Jemaah Penasihat Umno Tengku Razaleigh Hamzah berunding dengan Dr Mahathir Mohamad dan mempelawa bekas presiden Umno itu kembali ke ... Read More

Frontliners rasa di anak tiri

Frontliners rasa di anak tiri

February 18, 2021

Jangan hanya puji, beri kami ganjaran, kata petugas barisan depan.. Read More

Kilang arak bukak, kilang tayar tutup

Kilang arak bukak, kilang tayar tutup

February 19, 2021

Azmin Ali diminta menjelaskan apa kerja yang beliau buat sehingga kilang tayar pun ditutup ketika negara berhadapan dengan wabak Covid-19... Read More

Umno pun naik risau bila Malaysiakini kena denda RM500 ribu

Umno pun naik risau bila Malaysiakini kena denda RM500 ribu

February 19, 2021

Pemimpin Umno hari ini turut melahirkan kegusaran mereka terhadap kebebasan bersuara di negara ini selepas Malaysiakini dikenakan denda RM500,000 oleh mahkamah gara-gara komen yang ditinggalkan ... Read More

Pelik !!! Salah yang sama tapi anak syarikat bawah exco kena tindakan mahkamah, yang bawah MB terlepas

Pelik !!! Salah yang sama tapi anak syarikat bawah exco kena tindakan mahkamah, yang bawah MB terlepas

February 19, 2021

Syarikat gergasi bernilai berbillion ringgit di kuasai oleh Menteri Besar yang membuat kesalahan yang sama selama tiga tahun berturut turut, tidak pun dikenakan tindakan yang ... Read More

Ebit Lew cari gudang untuk tempatkan anjing dan kucing terbiar

Ebit Lew cari gudang untuk tempatkan anjing dan kucing terbiar

February 18, 2021

Kasihan tengok 300 ekor anjing dan 130 kucing. Mak Intan baru je meninggal dunia minggu lepas kerana kanser. 30 tahun kutip anjing dan kucing sakit. ... Read More

Cara mohon bantuan bulanan RM350 untuk warga emas

Cara mohon bantuan bulanan RM350 untuk warga emas

December 6, 2020

Anak-anak sila ambil perhatian. Anda kini boleh buat permohonan bantuan bulanan warga emas sebanyak RM350. Read More