Patut lah makin gemuk, netizen ‘serang’ Janna Nick

Patut lah makin gemuk, netizen ‘serang’ Janna Nick. Netizen serang Janna Nick, “patutla..makin gemuk”. Pelakon dan pengacara terkenal , Janna Nick sebelum ini pernah meluahkan rasa sedih apabila digelar gemuk dan memiliki peha yang besar sehingga pernah terfikir untuk melakukan pembedahan bariatrik.

Jadi Mangsa Body Shaming Oleh Netizen?

Terkini, Janna sekali lagi menjadi mangsa body shaming oleh seorang netizen yang menyifatkan Janna semakin gemuk, menjadi punca teman lelakinya, Dinie Schatzmann ‘larikan diri’.

Patut lah makin gemuk, netizen 'serang' Janna Nick

“Makin gemuk patutla jantan tu lari.”-Komen seorang netizen

“Kita Sejenis Kembang Kecut..”

Tidak berdiam diri, Janna kemudian menjelaskan bahawa tubuh badannya itu sejenis yang mudah untuk kembali naik dan menurunkan berat badan.

“Everytime. Hmm kita sejenis kembang kecut. Nak kecut sekejap nak kembang pun sekejap.

Tapi takpe..Orang prihatin. So kita exercise la eh. Gemuk boleh kurus..Tak ada masalah ❤️. Bagi saya 1 week okay.”-Tulis Janna

Netizen Titip Semangat Buat Janna

Patut lah makin gemuk, netizen 'serang' Janna Nick

Tinjauan Murai MY di ruangan komen mendapati rata-rata netizen tampil meluahkan rasa berang terhadap komen negatif netizen itu, malah ramai yang turut memberikan kata-kata semangat buat Janna agar tidak menghiraukan komen-komen negatif yang ditujukan padanya.

“Bertudung litup tapi mulut longkang. Longkang rumah aku pun wangi lagi dari mulut dia.”

“Yang komen tu pun tak pakai otak ya bila buat ayat.”

“Peduli beb. Awak tu cantik beb, orang dengki ni bukan sampai mana pun. Enjoy life, tak payah stress. Aku pulak yang emo.”

Patut lah makin gemuk, netizen 'serang' Janna Nick

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janna Nick (@jannanick)

BACA:

Video ‘workout’ Janna Nick undang kritikan netizen, “patut la jantan tu lari”

Dividen ASB masih boleh ‘cover’ faedah pinjaman bank

RM50,000 lesap : Pesara kata tak tahu, bank pula kata terima TAC