Panas!!! UMNO Sabah tiada pilihan bertembung Bersatu pada PRU15

Panas!!! UMNO Sabah tiada pilihan bertembung Bersatu pada PRU15

UMNO Sabah tiada pilihan bertembung Bersatu pada PRU15.UMNO Sabah akur kepada keputusan tertinggi parti sekiranya terpaksa bertembung dengan calon Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

Pengerusi Perhubungan UMNO negeri, Datuk Seri Bung Moktar Radin berkata, UMNO Sabah juga akur dengan keputusan parti supaya calon UMNO mempertahankan kerusi Parlimen yang dimenangi parti itu pada pilihan raya umum lalu.

“Di Sabah kita ada Gabungan Rakyat Sabah (GRS) tetapi bagaimanapun apabila parti membuat keputusan untuk kita bertanding maka UMNO (Sabah) tiada pilihan.

“UMNO kena mempertahankan kerusi-kerusi yang ditandingi dan seterusnya akan memperkasakan parti,” katanya dalam satu kenyataan pada Ahad.

.UMNO

Semalam, Presiden Bersatu, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, Bersatu sedia untuk bertembung dengan UMNO pada PRU15.

Muhyiddin berkata, tiada cara lain untuk mengelak pertembungan itu memandangkan UMNO membuat keputusan untuk tidak mahu bersama-sama parti itu sebagai gabungan Perikatan Nasional (PN) pada PRU15.

BACA: Selepas dikaitkan dengan pelancaran Parti Negara Malaysia,Ini penjelasan Zuraida.

Selain itu, Bung Moktar yang juga Timbalan Ketua Menteri Sabah berkata, UMNO Sabah bersedia untuk berhadapan dengan mana-mana parti termasuk Bersatu.

Beliau turut meminta agar jentera parti disemua peringkat untuk sentiasa bersedia menghadapi PRU akan datang.

BACA: Selepas dikecam video disuntik doktor Lelaki, Mia Sara Tampil perjelaskan

“Kita telah mengharungi pelbagai dugaan yang besar, kita pernah menang, pernah kalah dan menang.

“Jadi ini bukan satu rintangan yang besar untuk kita semua bertentangan dengan mana-mana parti dalam PRU akan datang,” katanya.

Berita penuh : https://www.astroawani.com/berita-politik/akur-keputusan-parti-umno-sabah-tiada-pilihan-bertembung-bersatu-pada-pru15-323298

BACA: DUN Melaka bergolak, akhirnya Idris Haron buka mulut

COMMENTS