Panas!!! Tak buat homework,tentera bawang tersalah serang

Panas!!! Tak buat homework,tentera bawang tersalah serang

Kerana tak buat homework, tentera bawang tersalah serang atlet Ukraine.T entera bawang cukup terkenal dengan keupayaan mereka untuk menjatuhkan akaun sosial media mana-mana pihak yang tidak disukai mereka.

Terdahulu bawang rangers pernah menyerang akaun milik pentadbiran Israel hinggakan nama Malaysia menjadi sebutan pihak tersebut.

Dah bersiap nak serang atlet Ukraine, tapi…
Baru sahaja buka langkah untuk melancarkan serangan ke atas atlet Ukraine yang dikatakan menjadi punca pingat emas milik Ziyad Zolkefli dibatalkan, tentera bawang sudah jatuh tersungkur.

Mana tidaknya, atlet yang diserang itu adalah pemain bola sepak Ukraine yang tidak ada kena mengena dengan temasya Paralimpik Tokyo 2021 yang sedang berlansung.

homework

“Jangan buat malu woi”
Menyedari kesilapan yang telah mereka lakukan, netizen dilihat cuba memberi ‘amaran’ kepada barisan bawang rangers yang lain.

“Nak cari Koval lontar peluru, boleh bagi ig dia tak?”
Walaupun telah melakukan sasaran yang salah, netizen pantas mencari akaun sebenar atlet negara itu sambil membincangkan perkara tersebut di ruangan komen yang sama.

Serangan cyberbully ini ditujukan buat atlet Ukraine selepas mereka dipercayai menjadi faktor pembatalan pingat emas yang dimenangi atlet negara.

Tidak berpuas hati dengan keputusan tersebut, netizen memilih untuk melepaskan kemarahan mereka dengan menyerang akaun media sosial milik atlet paralimpik Ukraine, serta Kedutaan Ukraine di Malaysia.

Sejak pagi tadi, akaun Facebook kedutaan negara tersebut telah mengawal ruangan komen mereka untuk mengelakkan serangan netizen Malaysia.

Sumber: https://ohmymedia.cc/gara2-tak-buat-homework-tentera-bawang-tersalah-serang-atlet-ukraine-di-instagram/

BACA: Reaksi Pekerja Pizza Hut Bersabar Dengan Pertanyaan Pelanggan Raih Perhatian Netizen

COMMENTS