Panas !!! 5 lagi wanita tampil dakwa dirogol ustaz selebriti

Panas !!! 5 lagi wanita tampil dakwa dirogol ustaz selebriti

Polis Selangor menerima lima lagi laporan berhubung dakwaan kes rogol membabitkan seorang penceramah selebriti.

Ketua Polis Selangor, Noor Azam Jamaludin, mengesahkan, siasatan sedang dijalankan terhadap suspek.

“Mungkin akan ada lagi laporan baharu selepas ini. Jadi kita menyeru kepada mereka yang terlibat supaya tampil, sekiranya mereka pernah menjadi mangsa suspek,” katanya kepada pemberita.

Jelas Noor Azam, suspek berusia 25 tahun itu digambarkan sebagai seorang berperwatakan baik, boleh menenangkan mangsa, selain menggunakan imejnya sebagai pendakwah bagi menyakinkan mangsa mendekatinya.

“Bila dia digambarkan sebagai pendakwah yang boleh menenangkan orang, ini yang menyakinkan mangsa disamping cara bercakap menjurus keagamaan menjadi tarikan kepada mereka,” katanya.

Ketika ditanya sama ada suspek menggunakan ilmu pengasih, jelas Noor Azam, pihaknya belum menerima sebarang maklumat berhubung perkara tersebut.

“Segala maklumat mengenai cara mereka berkomunikasi dan berhubung sama ada melalui laman sosial Facebook atau Instagram, kita akan siasat lebih lanjut,” kata Noor Azam.

Beliau berkata, siasatan akan mengambil masa disebabkan mangsa lain mungkin malu untuk tampil kerana ia melibatkan maruah.

“Mangsa mungkin malu, jadi tidak boleh salahkan mereka. Perkara ini melibatkan maruah dan jika ada yang tampil membuat aduan, akan ada juga yang mengikutinya,” tambah beliau.

Pada 27 Nov, polis menahan penceramah berkenaan yang pernah menyertai rancangan realiti keagamaan popular di televisyen ketika hadir di Ibu Pejabat Polis Daerah Shah Alam, bagi memberi keterangan berhubung dakwaan merogol seorang wanita.

Suspek kemudiaannya dilanjutkan reman selama lima hari bermula semalam, bagi membantu siasatan berhubung kes yang sama.

Berita penuh : https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2020/12/03/5-lagi-wanita-tampil-dakwa-dirogol-pendakwah-muda-polis-percaya-kemungkinan-ada-lagi-mangsa/

COMMENTS