Netizen geli hati lihat gelagat kucing ini makan petai

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Tags” ] Netizen geli hati lihat gelagat kucing ini makan petai. Tidak dinafikan kucing mempunyai tingkah laku yang sangat comel dan manja tetapi kadang kala boleh jadi ‘tak senang duduk’ apabila mereka menggangu kita makan.[/bg_collapse]

Tidak dinafikan kucing mempunyai tingkah laku yang sangat comel dan manja tetapi kadang kala boleh jadi ‘tak senang duduk’ apabila mereka menggangu kita makan.

Netizen geli hati lihat gelagat kucing ini makan petai. Tidak dinafikan kucing mempunyai tingkah laku yang sangat comel dan manja tetapi kadang kala boleh jadi ‘tak senang duduk’ apabila mereka menggangu kita makan.

Seperti yang kita tahu, kucing merupakan haiwan jenis karnivor yang secara semulajadinya sangat sukakan ikan, ayam dan sumber protein lain seperti daging dan telur. Jarang sekali kita lihat si bulus gemar memakan buah-buahan atau sayuran.

Tetapi lain pula jadinya apabila dua ekor kucing kesayangan pemilik akaun Facebook, Jamilah Hj Abu Hasan ini sangat gemar memakan petai.

Menerusi perkongsian video tersebut menunjukkan si ‘Oyen’ dan rakannya yang dikenalu sebagai ‘Eton’ bersemangat memakan petai yang dikupas tuannya itu.

Dakwa tuan mereka, petai yang dikupas untuk membuat sambal petai, tidak sangka kucing kesayangan mereka sangar gemar petai dan tidak alah dengan bau petai tersebut.

Berita Lain:

Bazar Ramadan buka macam biasa, tiada sekatan dikenakan – PM

Bakar kasut kerana ingkar peraturan, tindakan guru ini undang rasa kurang selesa ramai pihak

Gaji minimum akan beri kesan kepada harga barangan, kata ahli ekonomi