Kes culik guna vellfire, ini rupanya latarbelakang 3 suspek

Kes culik guna vellfire, ini rupanya latarbelakang 3 suspek

Kes culik guna vellfire, ini rupanya latarbelakang 3 suspek. Polis menahan tiga lagi lelaki berhubung kes penculikan seorang ahli perniagaan di Ampang pada 29 Sept lepas.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Farouk Eshak berkata, ketiga-tiga mereka yang berumur 26 hingga 55 tahun itu ditahan di Ampang. Suspek paling muda mempunyai rekod jenayah manakala lelaki paling tua mempunyai 14 kesalahan lampau, antaranya melibatkan dadah.

Dalam satu kenyataan, Farouk berkata rakan sejenayah itu tidak mempunyai rekod jenayah. Mereka telah direman sehingga 8 Okt.

Polis turut merampas sebuah Toyota Camry dan telefon bimbit suspek bagi memudahkan siasatan.

Ini menjadikan jumlah keseluruhan tangkapan berhubung kejadian itu kepada enam selepas polis menahan tiga lagi pada 2 Okt.

Kes culik guna vellfire, ini rupanya latarbelakang 3 suspek

Tiga lelaki lain didakwa di mahkamah Ampang pagi ini atas pertuduhan menculik.

Mereka mengaku tidak bersalah terhadap pertuduhan mengikut Seksyen 365 Kanun Keseksaan.

Mereka dibenarkan diikat jamin RM4,000 setiap seorang, manakala sebutan kes ditetapkan pada 14 Dis.

Seorang daripada ketiga-tiga mereka turut dibicarakan kerana secara sukarela mendatangkan kecederaan kepada mangsa selepas didakwa mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan. Dia dibenarkan diikat jamin RM2,500.

Ahli perniagaan itu diculik ketika sedang makan bersendirian di sebuah restoran Khamis lalu, dengan Farouk sebelum ini menyatakan kejadian itu dipercayai ada kaitan dengan hutang terhutang kepada majikan mangsa.

Beberapa orang pemandu dilihat mengejar dengan beberapa penunggang motosikal yang cuba memberhentikan kereta, namun gagal berbuat demikian.

Mangsa muncul di ibu pejabat polis daerah Ampang Jaya pada malam yang sama untuk membuat laporan polis, mendakwa dia telah dibebaskan oleh penculik di Klang kira-kira lima jam selepas diculik.

Farouk berkata, mangsa mengalami kecederaan di muka dan kaki. Dia kemudiannya mendapatkan rawatan di Hospital Ampang.

BACA:

Rakyat Malaysia dedah nyaris ‘dijual’ sindiket, warga tempatan bantu..

Umur baru 34, rupanya ini kerja gadis ini sampai mampu ada helikopter dan bank sendiri

Panas !!! Menteri PN hantar surat ke Istana, perkara ini mungkin berlaku