iPhone Menggunakan Port USB-C Pertama Dunia Berjaya Dijual

iPhone Menggunakan Port USB-C Pertama Dunia Berjaya Dijual

iPhone Menggunakan Port USB-C Pertama Dunia Berjaya Dijual .Siapa sangka model tersebut berjaya mendapat sambutan hangat dan berjaya dilelong pada harga $86,001 (~RM358,000) dengan jumlah bidaan sebanyak 116.

iPhone yang diterima boleh berfungsi seperti biasa dengan keistimewaan menggunakan port USB-C berbanding yang ditawarkan oleh Apple.

Memetik laporan portal The voket seorang jurutera robotik yang bernama Ken Pillonel telah berjaya memecah tradisi peranti iPhone dengan menghasilkan iPhone pertama di dunia menggunakan USB-C.

Beliau kemudiannya telah menyenaraikan iPhone berkenaan pada ruangan bidaan di laman eBay dan menerima perhatian daripada seluruh dunia.

Walaupun begitu, individu yang berjaya memilikinya masih perlu mematuhi beberapa syarat yang ditetapkan oleh penciptanya seperti tidak boleh melakukan tetapan semula, mengemaskini perisian atau membukanya dan hanya untuk penggunaan harian sahaja.

Syarat ditetapkan pula tiada penjelasan di sebaliknya, boleh jadi terdapat kemungkinan untuk memastikan iPhone X tersebut boleh terus beroperasi dengan lancar.

Melihatkan model ini cuma terdapat satu unit sahaja di dunia, berkemungkinan harga bagi model ini akan terus melonjak.

 

Baca :Makhluk asing didakwa sudah berada di Bumi- Pakar

COMMENTS