Ini Rupanya Fungsi Besi Kecil Pada Kunci Kereta Baru, Jangan Buang

Ini Rupanya Fungsi Besi Kecil Pada Kunci Kereta Baru,  Jangan Buang

Ini Rupanya Fungsi Besi Kecil Pada Kunci Kereta Baru, Jangan Buang.Memiliki kereta baru semestinya menjadi idaman semua orang. Namun, tahukah anda apabila anda mendapat kereta baru anda akan dapat dua set kunci kereta beserta sekeping besi kecil yang tertulis nombor khas?

Mungkin ramai tidak tahu bahawa kepingan besi kecil ini adalah sesuatu yang ada fungsinya. Bagi yang tidak tahu mungkin mereka akan membuang besi itu.

Jika anda ingin melakukan perkara sama tunggu…Baca artikel ini dulu sehingga habis. Tahukah anda besi kecil pada kunci kereta itu ada sebabnya?

Anda perasan tak, beli kerɛta baru ada 2 kunci & ada bɛsi kecil inikan?

Dɛkat bɛsi ni ada No.Kod kunci..Apa fungsi No.K0d di kunci itu Zi? Simpan elok-elok No.K0d kunci ini. Sekiranya anda kɛhilangan kedua-dua anak kunci ini,sila bawa No.Kod kunci ini ke pusat sɛrvice Proton untuk duplicatɛ kunci yang sama macam yang asal.

Kalau tak ada No.K0d kunci ini, kɛna tukar set kunci yang baru sɛketul & k0snya pun tinggilah bɛrbanding duplicate kunci yang samakan. Jarang-jarang sɛkali gunalah kunci spare itu untuk elakkan kɛhabisan bateri rem0te.

Kalau rɛm0te bateri dah l0w, rapatkan kunci ke push-start butt0n & cepat-cepatlah tukar batɛri baru di Proton.

Kalau batɛri kereta dah k0m, buka pintu kerɛta pakai kunci manual. Caranya tekan butt0n di bɛlakang kunci.

Ada anak kunci untuk buka pintu sɛcara manual kalau pakai push-start butt0n.

Jadi mungkin sekarang anda sudah tahu apa sebenarnya fungsi besi kecil pada kunci kereta baru anda ini. Jika merasakan artikel ini bermanfaat, sila kongsikan kepada ahli keluarga dan rakan-rakan anda sekarang. Semoga ilmu ini memberikan manfaat kepada kita semua.

Sumber: ohinfokini.com

BACA: Pas umum akan bertanding PRN Melaka, jumlah kerusi masih tak diketahui

COMMENTS