Gaji cecah RM5,753 : Perkhidmatan Awam Negeri buka jawatan kosong

Gaji cecah RM5,753 : Perkhidmatan Awam Negeri buka jawatan kosong. Perkhidmatan Awam Negeri buka jawatan kosong besar-besaran, gaji sehingga RM5,753. Berita baik kepada yang sedang mencari pekerjaan, Jabatan Perkhidmatan Kebajikan Am melalui Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sabah kini sedang membuka pengambilan banyak jawatan kosong terkini bagi melancarkan lagi perjalanan operasinya.

Pengambilan ini adalah terbuka kepada warganegara Malaysia yang berminat dan berkelayakan. Berikut adalah maklumat jawatan, syarat-syarat kelayakan dan cara memohon bagi jawatan – jawatan yang ditawarkan: –

Maklumat Jawatan
1.JURUPULIH PERUBATAN – GRED U29

Gaji: RM1797 – RM5,753
Perkhidmatan Awam Negeri buka jawatan kosong besar-besaran, gaji sehingga RM5,753

Gaji cecah RM5,753 : Perkhidmatan Awam Negeri buka jawatan kosong

Kenaikan Tahunan: RM145
2.PEMBANTU PERAWATAN KESIHATAN – GRED U11

Gaji: RM1,204 – RM3,001
Kenaikan Tahunan: RM80
3.PEMBANTU AWAM – GRED H11

Gaji: RM1,218 – RM2,939
Kenaikan Tahunan: RM80
Syarat-syarat Kelayakan
Semua pemohon mestilah Warganegara Malaysia;
Berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
Kelayakan akademik boleh dirujuk di hebahan rasmi kekosongan jawatan.
Cara Memohon
Kepada yang berminat dan menepati syarat-syarat kelayakan yang ditetapkan, permohonan kekosongan jawatan boleh dibuat seperti mana yang dinyatakan di hebahan rasmi kekosongan jawatan.

Permohonan hendaklah dilaksanakan secara atas talian (online) di Laman web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sabah, dengan mendaftar dan mengisi borang permohonan secara lengkap.

Pemohon juga perlu memastikan segala maklumat yang diberikan adalah benar, sahih dan tepat, serta hanya memohon jawatan – jawatan yang selaras dengan ketetapan syarat-syarat kelayakan setiap jawatan.

Hanya calon yang menepati syarat-syarat kelayakan dan melepasi tapisan sahaja yang akan dipelawa menghadiri sesi temu duga.

BACA: 

Konsert Blackpink pula di Kuala Lumpur

Poster boy Umno tidak boleh mereka yang ‘over’ perasan dan lembik – Puad