Fazura kena herdik dalam kapal terbang, ini puncanya

Fazura kena herdik dalam kapal terbang, ini puncanya. Bukan mvdah untuk ibu bapa meng4wal anak anak kecil apatah lagi kanak-kanak istimewa yang berasa gementar ketika menaiki kapal terbang.

Pelakon Nur Fazura menerusi laman s0sial milik.nya bertanya pendapat netizen mengenai tindakan penumpang kapal terbang meng.herdik ibu bapa yang dianggap tidak mengawal anak anak kecil.

‘Nak tanya ibu bapa seluruh Malaysia. Pernah tak anda semua bawa anak anak kecil naik kapal terbang, dan mereka g3mentar dalam perjalanan di udara?

Fazura kena herdik dalam kapal terbang, ini puncanya

‘Anak anak kecil, macam Fatima baru nak masuk dua tahun. Sepupu Fatima pula anak syurga, avtistik.

‘Apa perasaan anda jika ada penumpang wanita lain mengh3rdik ‘kalau anda semua tak boleh kawal anak anak, mereka tak patut terbang!’. Sambil menunjuk nunjuk jari ke arah anak anda?” tulis Fazura.

Fazura kena herdik dalam kapal terbang, ini puncanya

Bagaimanapun tidak pasti insid3n tersebut terjadi kepada keluarga Fazura yang baru sahaja pulang dari Langkawi sempena menyambut ulang tahun kelahiran nya.

Rata rata netizen turut berk0ngsi pengalaman berdepan dengan insiden yang sama malah aktres Catriona Ross juga memahami situasi itu memandangkan dia mempunyai anak avtistik.

‘0MG how mean is that?! Sangat bi4dab! Semua orang harus lebih empati terhadap kanak kanak terutama yang istimewa!

Anak saya juga avtistik. Semoga Allah memberi kesabaran dalam diri kita semua. Setinggi tinggi kasih sayang dari saya kepada keluarga Fazz,’ komen Catri0na R0ss.

Semen.tara itu, isteri kepada aktor Fattah Amin ini juga mendoakan agar semua ibu bapa diberikan kesabaran dalam menjaga anak anak.

‘Sem0ga Allah.SWT memberikan kesabaran kepada semua ibu bapa terutama para ibu dalam menjaga amanahNya. Amiin,’ tambah.nya lagi.

BACA:

7 wanita ghaib ditelan bumi, ini yang mereka buat hingga ditelan bumi

Neelofa keluar produk baru, ini ‘senjata’ kalau kena kecam

Dikecam promosi iklan judi, ini jawapan Isa Isarb, bikin sakit hati dengar