‘Bapa Iblis’ mengaku di mahkamah jadikan dua anaknya hamba seks

‘Bapa Iblis’ mengaku di mahkamah jadikan dua anaknya hamba seks. Lelaki yang menjadikan dua anak kandung berusia 15 dan 19 tahun sebagai hamba seks sejak tujuh tahun lalu mengaku bersalah di Mahkamah Sesyen Ayer Keroh, hari ini, atas 28 pertuduhan termasuk merogol dan melakukan seks luar tabii.

Tertuduh berusia 56 tahun itu membuat pengakuan sejurus dibacakan semua pertuduhan itu oleh jurubahasa di hadapan Hakim Nariman Badruddin.

Sepanjang prosiding tertuduh yang memakai baju-T hitam serta berseluar panjang warna coklat kelihatan sugul di kandang pesalah dan hanya menundukkan kepala.

Ketika disoal Nariman beberapa kali sama ada tertuduh benar-benar faham pertuduhan dan hukuman bakal diterima termasuk 10 sebatan wajib bagi setiap pertuduhan rogol biarpun usianya sudah melebihi 50 tahun, tertuduh menyatakan faham dan tetap mengaku bersalah.

Mengikut pertuduhan pertama hingga ke-13 tertuduh didakwa merogol anak kandungnya kini berusia 19 tahun yang mana perhubungan antara mereka tidak dibenarkan undang-undang untuk berkahwin.

'Bapa Iblis' mengaku di mahkamah jadikan dua anaknya hamba seks

Semua kesalahan itu dilakukan antara 24 September 2015 hingga 31 Disember 2018 pada masa berbeza di rumah mereka.

Bagi pertuduhan ke-14 hingga ke-28, tertuduh yang bekerja sebagai penyelia syarikat pemegang pelaburan didakwa atas lapan pertuduhan merogol anak keduanya kini berusia 15 tahun; lima pertuduhan melakukan hubungan seks dengan menggunakan objek tanpa kebenarannya dan masing-masing satu pertuduhan melakukan amang seksual fizikal dan persetubuhan bertentangan aturan tabii terhadap mangsa.

Dia didakwa melakukan semua kesalahan itu tempat sama pada tarikh dan masa berlainan antara 4 Mei 2019 hingga 5 September 2022.

Bagi kesalahan merogol, tertuduh didakwa mengikut Seksyen 376 (3) Kanun Keseksaan yang membawa hukum penjara minimum lapan tahun dan maksimum 30 tahun serta 10 sebatan jika disabitkan.

Pertuduhan melakukan seks menggunakan objek dikemukakan mengikut Seksyen 377CA Kanun Keseksaan, memperuntukkan hukuman penjara minimum lima tahun dan maksimum 30 tahun dan denda serta sebat.

Kesalahan amang seksual fizikal pula didakwa mengikut Seksyen 14(a) Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017, dibaca bersama seksyen 16 akta sama dan jika disabitkan boleh dipenjara sehingga 30 tahun atau denda maksimum RM20,000 atau kedua-duanya.

Bagi kesalahan melakukan persetubuhan bertentangan aturan tabii, bapa kepada lima anak itu didakwa mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum 20 tahun dan sebatan.

Sementara itu, di Mahkamah Majistret tertuduh turut mengaku bersalah atas pertuduhan berasingan melakukan ugutan jenayah dan mendatangkan ketakutan terhadap isterinya berusia 47 tahun dengan mengatakan mahu membunuhnya dan anak-anak di tempat sama, kira-kira 11 pagi, 5 September lalu.

Dia didakwa melakukan kesalahan Seksyen 506 kanun sama, membawa hukuman penjara maksimum dua tahun atau denda atau kedua-duanya (mendatangkan ketakutan) dan penjara maksimum tujuh tahun atau denda atau kedua-duanya sekali (ugutan bunuh).

Hakim Nariman dan Majistret Mazana Sinin bagaimanapun menangguhkan esok untuk fakta dan hukuman terhadap tertuduh selepas dipohon Timbalan Pendakwa Raya, Anis Najwa Nazari dan Pegawai Pendakwa Asisten Superintendan Nora Yaacob yang menjalankan pendakwaan berasingan bagi menyediakan fakta kes.

Terdahulu, mahkamah membenarkan tertuduh diikat jamin RM100,000 bagi semua 29 pertuduhan sementara menunggu keputusan hukuman esok.

Tertuduh yang tidak diwakili peguam memaklumkan mahkamah dia tiada wang untuk membayar ikat jaminan selain menghidap pelbagai penyakit termasuk, sakit kulit kronik, sakit jantung, diabetes dan darah tinggi.

Berikutan tidak mampu membayar ikat jamin, tertuduh yang beristeri dua itu kemudiannya ditahan polis sementara menunggu keputusan hukuman esok.

BACA:

Ramai dakwa kena pukau di ’roundabout’ ini, katanya di Putrajaya

Tular video ‘mesra’ dengan lelaki, pelakon remaja ini tampil bersuara

Padah guna ‘oil treatment’, enjin Axia berkeladak dan kotor.. “Kesian”