Bakal disaman oleh bekas suami Emilia Hanafi, ini respon Mona Din

Bakal disaman oleh bekas suami Emilia Hanafi, ini respon Mona Din. Mona din bakal disaman oleh bekas suami Emilia hanafi.

Sebelum ini Emilia Hanafi bersama peguam yang mewakilinya telah hadir ke Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan bagi tujuan mendengar sebutan tuntutan harta sepencarian daripada bekas suaminya itu.

Peguam SMFaisal Akberdin & Co

Hantar NOTICE OF DEMAND

For Defamation Cum Notice Of Injunction

Bakal disaman oleh bekas suami Emilia Hanafi, ini respon Mona Din

Kepada Saya ‼️

Hari ni, jam 12.07 tengahari, ada surat sampai ke rumah saya dari Peguam SMFaisal ( bekas suami Emilia Hanafi ).

Peguam SMFaisal kata 10 posting fb saya telah saya gunakan sebagai medium untuk
provoke 189, 557 followers saya

‘to defame, insult and incite hatred against our client’.

Saya diminta tarik balik semua dakwaan2 yg saya buat .

Saya diminta saya delete / turunkan semua posting saya dgn kenyataan yg berunsur fitnah dlm media sosial.

Saya diminta unt stop mnulis sbrg kenyataan konon berunsur fitnah dlm posting2 saya tu.

Dan dia bagi saya tempoh 24 jam untuk mlakukan semua tu..!
Wah, 24 jam ‼️.

Relax la, saya ni tulis kat fb personal saya saja.
Saya tak de pun angkat dan bayar cybertrooper unt serang awak.
Saya pun tak mencipta platform khas or fake account pun untuk menentang awak .
Saya anggap itu hak pribadi saya untuk bangun membantu wanita lain yang saya anggap dizalimi dan dianiaya.
Saya menulis tentang emilia kerana saya rasa dia seorang mangsa.
Ini adalah suara seorang wanita yg hanya mahu mbantu wanita lain.
Saya mnulis atas niat mahu memberi informasi yg saya anggap ‘hal sebenar’ mmgenai emilia yang patut diketahui. .
Itu sahaja.
Takkan lah posting rakyat marhaen mcm saya pun boleh buat ‘orang besar’ macam awak KOYAK & TERGUGAT??? Aduuuh!
Klu pun ada followers saya yg mnyokong,
rasanya bukn sebab diaorg di provoke oleh saya pun.
Depa semua adalah sahabat2 yang setia dgn saya sekian lama dah, yg selalu mnyokong saya, bukan hanya sejak saya tulis kes emilia saja.
Sebelum2 tu, almost semua posting2 saya fb friends & followers saya akn baca, like, komen dan mnyokong jika mereka rasa perlu.
Mereka sokong atas kapasiti pribadi kerana mereka juga boleh bfikir dan mnilai sendiri sesuatu perkara.
Tak perlu pun saya mpengaruhi mereka.
Tak de bodoh sgt depa sampai saya perlu pengaruhi mereka dlm apa2 hal pun.
Dan saya nak pengaruhi depa buat apa?
Saya bukn ada personal interest pun.
Saya mbantu emilia ikhlas kerana Allah sahaja.
FB friends & followers saya bijak la,
depa boleh fikir sendiri.
BETUL TAK KAWAN2 ..???
Dan selama 7 tahun dah kot emilia di buruk2kan, siap ada flatform khas dibuat untuk mjatuhkn emilia, takde pun emilia koyak hingga nak hantar lod bagai.
Emilia cool & calm je.
Dan sekarang, baru ini lah ada yg berani dedahkn kebenaran ttg kes emilia, bila saya mnulis di fb saya, takkan itu pun tak boleh kot, kan?
Klu sbelah sana boleh tulis macam2,
takkan belah sini tak boleh tulis apa2 ?.
Kan ke dah ada platform FREINDSOXXXXXX yg kerjanya menangkis segala posting Mona Din ?
So dah elok kita berlawan di platform media sosial,
masing2 ketengahkn bukti masing2,
tak cukup lagi ke?
Tetap nak ugut dgn LOD ke..???
Apa pun, kita org memang dah expect benda ni akn blaku. Dah boleh baca dah ‘permainan’ depa,
yang akan mgunakan kuasa konon pengamal undang2 bkalibar, untuk ‘menakut2kn’ org atas nama saman defamation.
Saya secara pribadi menganggap ini adalah perbuatan ‘pengecut’ mereka2 yang sebenarnya takut kpd whistle blowers dan pejuang2 yg berani bangun mdedahkn kbenaran serta mnentang kezaliman !
Klu depa benar, buat apa nak tutup mulut saya?
Penting sgt ke saya ni?
Lawan mereka ke saya ni?
Koyak ke mereka bdepan dgn mokji tua spt saya?
After all, depa dah saman mcm2 pun kat emilia kot,
tunggu saja la kbenaran terdedah..
Takut apanya kat saya sampai tak bagi saya mnulis langsung?
Atau memang ini cara mereka ke,
pastikn org tak boleh tulis apa2 ttg mereka..?
Betul ke saya ada dimaklumkn beberapa MEDIA ARUS PERDANA juga telah di arah untuk tidak melapurkan sebarang berita negative mengenai SMFaisal dlm kes menentang emilia?
Betul ke maklumat ni ?
Pelik lah klu betul kan?
I thought berani kerana benar.
Tapi klu takut, kerana salah??
You all,

📍 Korang tahu tak ‘permainan saman defamation’ juga telah di buat sebelum ini oleh mereka kepada EMILIA & KELUARGA ?
Korang tahu tak peguam smfaisal yang sama pernah buat

👉SAMAN DEFAMATION / FITNAH
bernilai 460 JUTA ( empat ratus enam puluh juta ringgit malaysia ) kepada :
📍 Emilia 200 juta.
📍 adik Emilia 150 juta.
📍 bapa Emila 20 juta.
📍adik perempuan Emilia 30 juta
📍adik perempuan Emilia 20 juta.
📍brother in law emilia 30 juta.

JUMLAH SEMUA RM 460 JUTA !!!

👉Dan korang tahu tak keputusannya ?

📍Pada 23rd August 2017
Y.A. TUAN GUNALAN A/L MUNIANDY JUDGE, HIGH COURT
telah STRIKE OUT / MENOLAK
semua saman-saman 460 juta tersebut !!
Saya ulang,

📍 Pada 23rd August 2017
Y.A. TUAN GUNALAN A/L MUNIANDY JUDGE, HIGH COURT telah STRIKE OUT / MENOLAK SAMAN DEFAMATION OLEH SMFAISAL MELALUI PEGUAMNYA AKBERDIN & CO
SEBANYAK 460 JUTA.
[ saya bagi salah satu dokumen saman mereka dlm gambar di bawah unt rujukan ].

👉KENAPA COURT STRIKE OUT ?
Anda bolehlah fikirkan sendiri ..
Jadi, saya tak lah tkejut klu depa akn cuba buat benda yg sama kat saya. Kan ?
Tapi takpe, kita steady je.
Barisan lawyers saya sudahpun bersedia.
Pihak Emilia & keluarga juga telah bersedia untuk mendedahkan semua perkara.

BACA:

1 dollar Singapura dijangka cecah RM3.22 dalam beberapa bulan

Teruk dipukul bekas BF sendiri, gadis luah rasa kesal tak report polis

Tok Ti buka sekolah untuk anak-anak Gaza di Palestin