Anak Pak Imam Yang Kena Tipu RM5Ok Dgn Bakal Menantu” ceritakan perkara sebenar

Anak Pak Imam Yang Kena Tipu RM5Ok Dgn Bakal Menantu” ceritakan perkara sebenar

Anak Pak Imam Yang Kena Tipu RM5Ok Dgn Bakal Menantu” ceritakan perkara sebenar.” Saya kenal lelaki itu pada Januari lalu ketika bekerja di sebuah kedai baju. Dia ada membeli baju dan saya membuat penghantaran baju yang dipesannya.

Demikian pengakuan seorang gadis berusia 28 tahun susulan berita berhubung seorang lelaki meniipu bakal bapa mertua yang tular di media sosial.

Gadis yang enggan dikenali itu adalah anak kepada imam masjid berumur 65 tahun yang mendakwa kerugian lebih RM5O,OOO ak1bat diperd4ya bakal menantu berusia 36 tahun.

Svspek dikatakan mendkwa adalah peniaga emas serta kambing perap, dan membuat pinjaman wang serta emas daripada imam terbabit atas alasan untuk dijadikan modal perniagaan.

Gadis itu mendakwa, lelaki terbabit juga pandai mengambil hati, termasuk berkunjung ke rumahnya beberapa kali serta menunjukkan seolah-olah serius dengan hbungan mereka.

” Pada masa sama, lelaki itu juga memesan makanan yang saya jual. Dia membelinya beberapa kali sebelum kami menjadi rapat.

Anak

” Kami menyerahkan wang kepada lelaki itu kerana percaya dengan perniagaan yang diusahakan, dan dia mendkwa ditiipu oleh pelanggan atau pembekal barang.

” Lelaki itu juga menunjukkan bukti, termasuk barangan perniagaan serta resit bayaran untuk meyakinkan saya dan ayah,” katanya ketika dihubungi, di sini, hari ini.

Katanya, mereka mengambil keputusan untuk bertunang pada Julai lalu dengan menetapkan perkahwinan bakal berlangsung bulan ini, namun kemudian mengesyaki dirinya ditiipu lelaki itu sehingga menyebabkan kerugian puluhan ribu ringgit.

Susulan itu, gadis terbabit berkata, ayahnya membuat Iaporan poIis pada 14 September lalu.

Terdahulu, seorang imam masjid kerugian lebih RM5O,OOO selepas mendakwa diperdaya seorang lelaki berusia 36 tahun yang juga bakal menantunya, antara Jun hingga pertengahan bulan lalu.

Ketua PoIis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud, berkata s.iasatan awal mendapati imam berusia 65 tahun itu mengenali svspek pada Jun lalu melalui anak perempuannya berusia 28 tahun.

Beliau berkata, svspek mendakwa mempunyai perniagaan emas dan kambing perap dengan meminta sejumlah modal perniagaan daripada bakal mentuanya itu beberapa kali.

” Imam itu memberi wang lebih RM38,000 antara awal Jun hingga pertengahan September lalu secara berperingkat di Bandar Baru Kubang Kerian.

” Warga emas itu juga memberikan barangan kemas berjumlah RM6,OOO dan sebuah kereta Proton Gen 2 bagi memudahkan urusan perniagaan bakal menantunya,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Berita Penuh : https://www.rosemerah.dnqj.my/blog/2021/10/04/anak-gadls-pak-imam-yang-kena-tiipu-rm5ok-dgn-bakal-menantu-t4mpil-ceritakan-perkara-seben4r/

BACA: Bakal menantu lesapkan RM 50k duit imam

COMMENTS