7 jenama air kosong paling mahal

Air adalah satu komoditi asas yang mana kita boleh dapatkan dengan begitu sahaja dengan harga yang murah. Namun, pelbagai perniagaan telah mengambil peluang dan kesempatan terhadap sumber ini dalam beberapa tahun yang lalu dan menukarkannya kepada produk mewah yang boleh menyaingi beg dan jam tangan berjenama. Air mineral berjenama seperti Evian sudah dianggap sebagai minuman mewah bagi orang berada yang dijual dengan harga mencecah RM10. Namun itu masih murah jika dibandingkan dengan ayer dalam senarai ini. Mari kita kenali 7 jenama air kosong paling mahal.

7. Iluliaq.

Iluliaq berasal dari glasier Sermeq Kujalleq di Greenland. Tempat tersebut telah menjadi tapak yang dilindungi unesco sejak tahun 2004. Aisberg tersebut dibawa ke atas bot oleh pekerja tempatan sebelum dibawa ke tong dan dibiarkan ia cair secara semulajadi. Pengeluaran Iluliaq adalah sangat terhad kerana bergantung kepada faktor persekitaran dan elemen semula jadi. Setiap pembelian Iluliaq akan membuatkan anda berasa istimewa dan syarikat ini tidak menyimpan stok untuk tempoh yang lama bagi memastikan setiap botol yang disampaikan adalah yang paling segar. Untuk memungkinkan ini berlaku, setiap botol adalah bertarikh dan nama pelanggan diletakkan pada label.

7 jenama air kosong paling mahal
6. Svalbard.

Ekspedisi Artik ke Svalbard di Eropah telah dilakukan untuk menghasilkan salah satu air paling murni yang anda dapat beli dan dihadiahkan kepada rakan-rakan serta orang tersayang. Malah, syarikat ini juga menawarkan pelbagai paket hadiah yang mempunyai tiub yang sangat elegan. Svalbard juga mengiktiraf bahawa air ini harus dibungkus dalam botol premium yang sangat layak untuk kualitinya. Botol utamanya diperbuat daripada kaca extra flint sementara penutup kayu menyerupai kemiripan kayu hanyut artik.

5. Filico.

Air mineral ini dibungkus dengan canggih di dalam botol unik yang direka dengan pelbagai kristal Swarovski. Filico menawarkan iaitu orang Jepun telah membuat rekaan ini dengan hasil tangan mereka yang terbaik sementara anda menyegarkan diri dengan air mineral semulajadi yang berkualiti tinggi dari Kobei Jepun. Filico menawarkan pelbagai botol air yang mempunyai reka bentuk menarik dan diraja. Syarikat ini menyatakan bahawa ia adalah hadiah yang sempurna untuk orang tersayang kerana botolnya melambangkan kebersihan dan kesucian.

7 jenama air kosong paling mahal

4. Kona Nigari

Air ini diperoleh 2000 kaki di bawah permukaan Lautan Pasifik di Hawaii. Air laut dalam sulingan dari Kona Nigiri ini dikatakan memberikan banyak faedah kesihatan kepada penggunanya disebabkan sifat-sifat istimewa yang terkandung di dalamnya. Pembungkusannya tidak melihatkannya sesuai untuk dijual pada harga premium secara eksklusif di Jepun. Namun, kebersihan dan manfaat kesihatan membuatkan orang ramai berminat dengan Kona Nigari. Ia disyorkan oleh beberapa ahli dermatologi dan jurulatih kecergasan yang paling terkenal dan dijual dengan harga RM1676 untuk setiap 750ml.

3. Bling H2O.

Bagaimana cara mudah membuat Swarovski menghiasi produk Bling H2O menjadi lebih mahal. Ia mudah, tambahkan lebih banyak kristal Swa rovski. Bling H2O agak literal dalam menamakan produk mereka dengan nama The Ten Thousand kerana botol itu dihiasi dengan 10000 butir kristal Swarovski. Jika anda minum dari air dari botol ini, anda pasti akan menjadi perhatian orang ramai namun anda perlu membayar RM11300 seunit terlebih dahulu.

2. Acqua Di Cristallo Tributo a Modigliani.

Dengan Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani, anda dapat merasai kedua-dua rasa air dan emas. Botolnya adalah buatan tangan yang diperbuat daripada emas 24 karat dengan 5mg debu emas 23 karat adalah berdasarkan karya seni artis Itali, Amedeo Clemente Modigliani. Malangnya, anda tidak akan cuba untuk menghirup air Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani yang menyegarkan ini kerana ia dijual di sebuah acara lelongan dengan harga RM250000 pada tahun 2010.

1. Beverly Hill 90 H2O Luxy Collection Diamond Edition.

Beverly Hills sentiasa mengangkat diri mereka sebagai champangne versi air kerana rasa airnya yang sangat menakjubkan yang berasal dari sumber mata air utara California. Botol Edisi Mewah Diamond Edition yang direka oleh tukang emas Mario Padilla dilengkapi dengan penutup emas putih bertatahkan emas 14 karat yang terdiri daripada lebih daripada 250 berlian hitam dan 600 berlian putih. Harga bagi ayer ini adalah RM417000.

BACA JUGA :
8 haiwan termahal di dunia
5 siri ultraman yang terawal
7 filem seram daripada kisah sebenar