40 tahun jadi ibu tunggal, nenek akhirnya nikah lelaki muda

40 tahun jadi ibu tunggal, nenek akhirnya nikah lelaki muda. Perbezaan usia 19 tahun tidak menghalang seorang nenek dan seorang pemuda mengecapi kebahagiaan seperti pepatah Melayu, kalau sudah jodoh memang tidak ke mana.

Sebuah perkahwinan yang dibina tidaklah memandang paras rupa mahupun jarak usia, sebaliknya keikhlasan hati dan rasa cinta adalah penting untuk terus bertahan.

Menerusi perkongsian oleh @elsuse di media sosial, memaparkan detik kebahagiaan ibu angkatnya yang lebih mesra dipanggil Mama Norlie selamat bergelar isteri orang pada 9 Januari yang lalu setelah hidup bersendirian selama 40 tahun.

“Mama angkatku, Mama Norlie telah selamat diijabkabul setelah menyendiri selama 40 tahun pada 9 Januari 2022.

“Suaminya sebaya denganku, 44 tahun dan mama sudah 63 tahun,” katanya.

Sementara itu, meninjau ke ruangan komen, terdapat segelintir pengguna menganggap lelaki tersebut berkahwin atas dasar inginkan harta wanita itu.

“Nenek ini mesti banyak simpan duit, sebab itu lah setuju sahaja,” kata eliscoper.

@elsuse Mama angkatku, Mama Norlie telah selamat diijabkabul setelah menyendiri selama 40 tahun pada 9hb Januari 2022. Suaminye sebaya dgnku, 44 tahun, Mama dah pun 63 tahun. Jodoh rahsia Allah, kan. #pengantinlama #pengantinviral #mogabahagiahinggakejannah #cintasejati #fyp #fypシ #tiktokmalaysia #tiktok ♬ original sound – Rina🍀cancer – I’m okey😊

Namun, wanita itu menyelar dakwaan pengguna tersebut dan memaklumkan bahawa lelaki itu merupakan seorang yang baik hati dan selalu membantu kehidupan ibu angkatnya sebelum ini.

“Lelaki itu yang banyak membantu kehidupan Mama Norlie sebelum ini,” ujarnya.

Selain itu, dia juga turut mengingatkan orang ramai supaya tidak mengeji pasangan tersebut kerana jodoh, rezeki dan ajal adalah ketentuan Allah.

Dalam pada itu, rata-rata orang ramai mendoakan kebahagian rumah tangga warga emas itu.

@elsuse Nenek angkat Baby Najla selamat menikah, Alhamdulillah syukur. Jodoh tak mengenal usia #pengantinbaru #pengantinviral #mogabahagiahinggakejannah ♬ kompang di palu – its’me azaha

“Tahniah adik, dapat atok muda. Moga perkahwinan nenek diberi kebahagiaan berpanjangan,” kata Laila Suhaila.

“Saya pun berkahwin dengan lelaki muda, saya 57 tahun, suami 28 tahun, moga dipermudahkan semuanya,” kata Ana Aryanna Khan.

BACA JUGA :Pemuda terjatuh masa bagi air dekat lembu, “Nasib baik lembu takleh ketawa…”
Kalau dah jodoh tak kemana, dulu selalu ‘Membawang’ sama-sama